Onstaan van de foodtruck

Hoe het begon…
We zijn op het idee gekomen om een Foodtruck te gaan beginnen, omdat we heel lang met onze partytent op festivals hebben gestaan.

Het vele werk met op en afbouwen werd voor ons teveel. We hadden het idee om een oude caravan  om te bouwen, maar de rookkast moest ook mee. We hebben al heel wat constructies bedacht, hoe we de rookkast het beste in de caravan konden plaatsen. Een gat in de caravan, of iets voorop de dissel te gaan maken. Helaas kwamen we hier niet uit…

Het idee
Ik ben een eindje gaan wandelen(wat ik wel eens vaker doe), en ik kwam langs een paardenmanege.
In mijn hoofd had ik een hele constructie bedacht met een draaibare toonbank bij de achterklep. Een collega op het werk, vertelde mij dat ze een paardentrailer te koop had staan. Ik ben samen met mijn vrouw gaan kijken, en tot mijn verbazing zat er ook een klep aan de voorkant. Het probleem met de rookkast was opgelost! Eigenlijk zou het een klus voor in de winter worden, maar dat werd een zomer klus. 

De uitvoering
De rest van de familie zag het niet zitten, maar het zat zo in mijn hoofd! Ik heb het plan toch doorgezet, en samen met mijn zoon Richard zijn we begonnen met de schotten af te breken, en te vernieuwen. Toen kwam het probleem met de luiken maar gelukkig is daar ook een oplossing voor gevonden. Mijn plan was ook om de truck te betegelen met een mooi Portugees retro tegeltje maar dat werd te zwaar. Uiteindelijk vond ik kunststof wand en vloertegels.

De afronding
Vele zweetdruppels later was de binnenkant klaar. Toen kwam de twijfel over hoe we de buitenkant gingen schilderen. Ik wilde twee Italiaanse retro kleuren hebben. Al snel kwam ik erachter dat het met een kwast en een roller niet ging werken, dus heb ik een spuitbedrijf benaderd die met een goed voorstel kwam. De foodtruck werd steeds mooier en mooier mede door het strakke spuitwerk en de belettering.

Het eindresultaat
Hij staat super strak te glimmen, met een trotse eigenaar. Als we op festivals aan komen rijden kunnen mensen niet geloven dat het ooit een paardentrailer is geweest. De binnenkant vinden ze ook geweldig. Zo kunnen we de mensen laten genieten van heerlijke broodjes zalm die door mijn vrouw Willie of dochter Linda klaargemaakt worden!

Offerte aanvragen

 

 

De Zalm Sensatie
Leeuwerik 28
3752 NG Bunschoten-Spakenburg

Tel: 06 53 12 69 08
KVK: 70149496